Over mij

Mijn naam is Daniela Heim-Rollbühler en ik ben gediplomeerd en beëdigd vertaalster Duits.

Ik ben geboren en getogen in Zuid-Duitsland. Al tijdens mijn schooltijd had ik een brede interesse in (bijna) alle vakken, met een lichte voorkeur voor taal. Deze brede interesse en mijn nieuwsgierigheid zorgden er na mijn eindexamen (Gymnasium) voor dat ik studies volgde in de meest uiteenlopende disciplines:

  • studie scheikundig ingenieur aan de universiteit van Karlsruhe (KIT), Duitsland;
  • studie bedrijfseconomie en taal- en cultuurwetenschap, specialisatie anglistiek/amerikanistiek aan de universiteit van Mannheim, Duitsland;
  • studie geneeskundige zonder artsdiploma (Heilpraktiker) aan de Deutsche Paracelsus Schulen für Naturheilverfahren in Karlsruhe en Heilbronn, Duitsland.

 

Samen met mijn gezin ben ik in 2005 verhuisd naar ’s-Hertogenbosch. Daar heb ik nog in hetzelfde jaar mijn NTII-diploma behaald.

In 2015 heb ik mijn hbo-studie vertaler Duits aan ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen te Utrecht afgerond en heb ik mijn eigen bedrijf Bonalingua opgericht.

Inmiddels heb ik al veel ervaring opgedaan door zowel reguliere als beëdigde vertalingen te verzorgen voor verschillende vertaalbureaus, bedrijven en particulieren.

Registraties en lidmaatschappen

  • Aangesloten bij het Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers (NGTV)
  • Ingeschreven in het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv) onder nummer 10160
  • KvK 64221563

CV

Wilt u meer weten over mij, mijn opleidingen en mijn werkervaring? Klikt u hier voor mijn CV.